fbpx

Alle materialen die wij in onze geprefabriceerde woningen bouwen zijn officieel gecategoriseerd als “onbrandbaar” en “laag brandbaar”, en hout als basiselement is extra bekleed met brandwerende gips- of fermacelplaten.
Als we het hebben over klassieke bouwmaterialen en hun reactie op brand, dan is het een feit dat betonnen elementen scheuren en dat metaal zijn stabiliteit verliest door vervorming of smelting.
Dit geeft het hout een voordeel ten opzichte van andere bouwmaterialen. Hout creëert een beschermende laag die de zuurstoftoevoer afsnijdt en zo de vlamverspreiding beschermt. Een brand die de houten oppervlaktelaag verbrandt, reëert koolstof en die laag heeft een extreem lage temperatuurgeleidingscoëfficiënt, wat een natuurlijke bescherming tegen branduitbreiding creëert.
Het is zeer belangrijk om te benadrukken dat hout zijn mechanisch-elastische eigenschappen niet verliest tijdens de verspreiding van de brand. Daarom is de toegang van brandweerlieden tot een brandend gebouw met een houten raagconstructie vrij veilig, omdat de houten constructie gedurende een bepaalde periode niet instort. Wij passen alle noodzakelijke houtbescherming toe – tegen insecten en schimmelwerende middelen, evenals brandwerendheid F30 – F60 n F90 door middel van voorgeschreven pilaren en balkenprofielen voor de draagconstructie.
In de speciale gebouwen en ruimten die extra brandgevaarlijk zijn (ketelruimten e.d.), worden de speciale brandwerende gipsplaten gedurende 180 minuten beschermd. Gelamineerde houtconstructies onderscheiden zich praktisch zelf als er geen vlambron is die de verbranding versnelt en ze kunnen overbelast worden met stalen staven om de draagkracht van gebouwen te verhogen. Als en wanneer de brand in een huis ontstaat, branden de muren en het plafond niet. Meestal zijn dit meubels, gordijnen en tapijt. Brand is altijd een gevolg van menselijke nalatigheid en onzorgvuldigheid en niet van slechte berekeningen of wettelijke normen.

STECO prefab woningen …. leef veilig, gezond en comfortabel!