fbpx

STECO FAST – ( FUTURE AND SMART TECHNOLOGY / TOEKOMST EN SLIMME TECHNOLOGIE )
ONDERZOEK EN ONTWIKKELING VAN EEN MANIER VAN LEVEN VOOR EEN BETER LEVEN!

De prefab gebouwen zijn opgebouwd uit prefab panelen, waarbij de basisconstructie bestaat uit hout. Andere elementen die gebruikt worden voor de productie van panelen, naast de houten constructie zijn: isolatiematerialen (minerale wol, piepschuim, styrofoam, stirodur, etc.), plaatmaterialen (OSB, QSB, fermacell, gipsplaten,etc). Prefab-woningen zijn gebouwen die niet op de bouwplaats worden gebouwd. De elementen die in de fabriek worden geproduceerd zijn panelen of modules en worden naar de bouwplaats getransporteerd. Omdat de behuizingen uit elementen bestaan, is het voor de eigenaar geen probleem om nieuwe ruimtes of dakzonnepanelen toe te voegen. Deze woningen kunnen eenvoudig worden aangepast aan de specifieke bouwlocatie- waardoor deze manier van bouwen veel flexibeler en moderner is dan vroeger. Het ontwerpen van prefab woningen is tegenwoordig een grote uitdaging voor elke architect. Door het gebruik van de verschillende geometrische vormen en ecologische materialen wordt het ontwerp steeds vindingrijker en volgt dit type woningen de ontwikkeling van de hedendaagse architectuur en duurzame  manier van bouwen en wonen. Het grote voordeel is dat er na de bouw geen afval ontstaat. Prefab materialen en woningen worden wereldwijd steeds beter verkoopbaar.

De aankoop van prefab woningen heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele bouw:
– Catalogusverkoop (met de mogelijkheid van wijzigingen) – biedt klanten de mogelijkheid om duidelijk te zien welke bouwfase van het berekende bedrag komt, wat er in welke prijs (dakbedekking, deuren en ramen, vloeren, keramische tegels, sanitair, etc.) en welk type materiaal (de klant kan extra betalen voor kwaliteits- en prijstechnische wijzigingen in het materiaal). De klant kan bovendien betalen voor materiaalwijzigingen.

-Snelheid en  eenvoud van bouwen – de bouw is 3 tot 4 keer sneller dan de traditionele, ook het rendement van investeringen is sneller.

-Superieure kwaliteit – bereikt vanuit de locatie in de productiehal door de sterkere kwaliteitscontrole, zelfs in de ontwerpvoorbereidingsfase van vergelijkbare types.

-Milieuvriendelijke – effectieve productie met minder afval, schonere constructie, minder vervuilende stoffen.

-Veiliger bouwen – het is bewezen dat modulair bouwen veiliger is dan de traditionele. Een kleiner aantal werknemers voor de bouw- en afwerkingswerkzaamheden omvat minder werknemers op de bouwplaats.

-Lagere tarieven voor ontwerpers – gestandaardiseerde modulaire bouwdetails vereenvoudigen en verminderen de behoefte aan betrokkenheid van speciale disciplines.

-De prijs- prefab constructie is veel goedkoper dan de traditionele, rekening houdend met alle genoemde parameters.

Prefab-woningen zijn de beste oplossing voor  iedereen – in termen van prijs, kwaliteit, warmte-isolatie, duidelijk gedefinieerde contractdetails, bouwtijd, voltooiing van de werken, etc. Daarnaast hebben de prefab-woningen een veel groter potentieel. Het is niet nodig om ze te beperken met slechte architectuur-ideeën, materialen, systemen, apparatuur, etc. Ze zijn energie-efficiënt en milieuvriendelijk en deze vormen de toekomst. De panelen worden gemonteerd op volledig geautomatiseerde tafels. Het systeem van deze tafels werkt op een principe van twee met elkaar verbonden processen. Het eerste proces is het monteren van de frameconstructie en het eenzijdig afsluiten per bouwlaag. De tweede fase van het werk is het draaien van de geassembleerde constructie aan de andere kant van de tafel (hydraulische lifters), waar het paneel wordt gevuld met thermisch geïsoleerde wol en de tweede kant wordt afgesloten met een bouwlaag. Tijdens dit proces  wordt het leggen van dampscherm (folie) en buizenstelsel voor  kabelinstallatie ook gedaan. Zulke geprepareerde panelen worden aan een kraan vastgehaakt en naar de hal overgebracht voor de toepassing van de gevels. Het houten frame zorgt samen met de bouwlaag voor de statische stabiliteit en weerstand van het toekomstige gebouw. De thermische isolerende wol-laag zorgt voor positieve thermische bouwkundige eigenschappen. Voorbereiding op de bouwplaats omvat de bouw van een eenvoudige en goedkope fundering, aangezien de bouw van een prefab-gebouw zeer licht is en er geen massieve funderingen nodig zijn, terwijl het lossen van de elementen tegelijkertijd het begin van de bouw is, omdat de elementen direct uit een vrachtwagen op de funderingen worden geplaatst op de plaats die in het bouwplan is gedefinieerd. Prefab-woningen worden in gesloten hallen geproduceerd, sommige processen kunnen
geautomatiseerd worden en het belangrijkste is dat slecht weer geen invloed heeft op het tempo en de kwaliteit van de bouw, dus het is mogelijk om garanties te geven voor kwaliteit en deadlines. Gestandaardiseerde productie – zoals verwerking in gesloten hallen, biedt controle van de materialen en energiekosten. De besparingen zijn groot. Hout, dat is al jaren het basismateriaal is in de bouw, is nog meer aanwezig in de bouw van hedendaagse gebouwen. Het kleine volumegewicht van hout in vergelijking met staal en beton is niet te verwaarlozen, maar ook de relatief grote sterkte en  eenvoudige verwerking zijn niet te verwaarlozen. Kleine materiaalbestendigheid tegen temperatuurschommelingen, de mogelijkheid van constructie en ontwrichting van de constructie van hout is gelijk aan dat van andere bouwmaterialen. Massief hout is resistent materiaal en brand langzamer dan stalen of betonnen pilaren. Hout  is een goedkoop materiaal omdat het minder energie verbruikt dan andere bouwmaterialen. Constructieve plaatbekledingen zijn OSB , Fermacell, gipsplaten, etc. Deze elementen zorgen voor statische stabiliteit en hebben ook een aanzienlijke invloed op de bouwfysica (thermische eigenschappen van het afgewerkte gebouw). Isolatiematerialen voor de prefabbouw zijn: steen- en glaswol, verschillende soorten piepschuim, hard geperst piepschuim. De nieuwste methoden voor de productie van deze materialen bieden de beste resultaten op het gebied van thermische en technische eigenschappen van prefabgebouwen. De voegfittingen, die nodig zijn tijdens de productie en de bouw, zorgen voor een hoog stabiliteitsniveau en veiligheid van de panelen en van de constructie als geheel. Bij de montage van alle elementen wordt gebruik gemaakt van verbindingsfittingen met een grote capaciteit en sterkte.

Leef veilig, gezond en comfortabel in de huizen van Steco.